Sensei Sakagami 8. Dan
Sensei Sakagami Honbucho er en høyt respektert Wado-instruktør. Han var en av de første studentene til Grandmaster Ohtsuka.
Undervisningsoppgaver innebærer at Sakagami besøker Italia, Portugal, Norge, Sverige, Irland og Storbritannia med jevne mellomrom og gir videre av sin rike erfaring og teknikker til studenter over hele Europa.

Kuniaki Sakagami ble født i byen Toyohashi, Japan, i 1944. Han begynte å trene i Wado-Ryu Karate i mai 1959 i en alder av 14 år, under undervisning av Mr T. Suzuki ved Toyohashi Dojo. Etter endt utdanning fra den lokale videregående skolen , startet han på Aichi University for å studere økonomi. Hans iver etter å bli dypere involvert i Wado-Ryu var så stor at han bestemte seg for å fortsette å trene på City Dojo så vel som University Club; dette ble ansett, selv etter universitetsstudenters standarder, som en veldig streng måte å trene på. I løpet av sin universitetsperiode deltok han i mange universitets- og alle stilkonkurranser og vant Tokai University Area Championships og Tokai Area All Style Championships (1965-1966), plasserte seg i All Style University Championships of Japan; og kulminerte til slutt med å bli University Karate Club Captain, en prestisjetung stilling som kun innehas av de mest talentfulle av Karate-Ka. Ved uteksaminering fra Aichi University i mars 1967 jobbet han for Fujiki Shipping Company. På dette tidspunktet begynte Wado-Ryu Karate å ekspandere i Europa. Sakagami ble deretter tilbudt en lærerstilling i Nürnberg, Tyskland, av T. Suzuki.
Han underviste Wado-Ryu i hele Tyskland til mai 1970. Han ble deretter overført til Birmingham, England, hvor han har
vært bosatt i over 20 år. Sakakgami Sensei, ble tildelt 4. Dan i 1968, 5. Dan 1972, 6. Dan 1978 og 7. Dan i 1989 fra Wado-Ryu hovedkvarter i Japan. I løpet av de siste årene, mens han var bosatt i England, har han trent mange Kumite- og Kata-mestere, noen av dem fortsetter å vinne verdensmester-skapstitler. Wado-Ryu Awakai Karate-Do Federation ble grunnlagt av Mr Sakagami i 1989 og fortsetter å blomstre over hele Storbritannia under hans ekspertundervisning.

Tokai University Area Championship. Tokai Area All Style Championship. All Style University Championships i Japan. 4. Dan in 1968 fra Wado-Ryu Headquarters i Japan. 5. Dan 1972 fra Wado-Ryu Headquarters i Japan. 6. Dan 1978 fra Wado-Ryu Headquarters i Japan. 7. Dan i 1989 fra Wado-Ryu hovedkvarter i Japan. 8. Dan av JKF Wadokai Japan april 2011

Sakagami Sensei 8. dan