Sarpsborg karateklubb

Sarpsborg karateklubb ble dannet i 1980. SKK har helt siden starten i 1980 trent stilarten Wado ryu karate do.
Den første instruktør i Sarpsborg karateklubb var den engelske instruktøren Eugen Codrington, på den tiden 4. Dan. Han begynte å trene SKK allerede på begynnelsen av 80-tallet. Eugene var en god fighter, og han var høyt gradert i forhold til den norske standard på 80-tallet.
På den tiden ble SKK også kjent med Toru Takamizawa, japansk Sensei 6. Dan, bosatt i England. Toru utviklet sitt eget system innom Wado ryu karate. Den var basert på Wado-teknikker med en egen vri. Toru besøkte Norge et par ganger i året. I den anledning besøkte han også SKK. SKK ble preget av den type karate Toru instruerte i. Han ble en venn av SKK. Toru gikk bort i begynnelsen av 90 -tallet. Det var et stort og trist tap for karateverdenen.

I midten av 90-tallet ble man kjent med Wado Academy, Sensei Shiomitsu. Sarpsborg Karateklubb ble i Wado ryu Norge fram til 2005. I 2006 ble Sarpsborg Karateklubb medlem av WIKF Norge. Wado Interntional ble stiftet av Sensei Tatsuo Suzuki. Etter hans død tok lederen av WIKF Sensei Jon Wicks over, en dyktig representant av Wado karate.

Sarpsborg Karateklubb ble i WIKF Norge fram til 2018. De siste årene har Sarpsborg Karateklubb vært medlem av Wadokai Norway. Leder i Wadokai er Sensei Sakagami.

Sarpsborg Karateklubb er en klubb som alltid har tatt vare på de viktigste prinsipper i Wado karate. Sarpsborg Karateklubb har hatt flere profiler som har betydd mye for klubben. En av dem var Dag Lilleby. Dag var en av dem som var med å stifte Sarpsborg Karateklubb. En meget dyktig og profesjonell Sensei. Han var alltid veldig opptatt av at klubben måtte være teknisk update. Han satte dype spor etter seg i Sarpsborg karateklubb.
På midten av 90-tallet tok Sensei Juan Guillermo Lopez Salas over som teknisk leder. Han er fortsatt teknisk leder i SKK.I løpet av de siste femten årene, under Sensei Juan Guillermo, har Sarpsborg Karateklubb fått en litt annerledes profil. SKK har alltid vært en svært tradisjonell klubb i forhold til stilarten. I tidligere tider hadde man en liten gruppe på 5-8 personer, som drev med fighting og resten drev med tradisjonell Wado karate.

Under Sensei Juan Guillermo fikk fighting en større og viktigere rolle. Dette ble veldig populært blant barn og ungdommer. I 2006 laget Sensei Juan Guillermo en fighting gruppe, som skulle representere klubben. Denne gruppa ble etter noen år den beste fighting- gruppa i Norge. Den ble kjent som Fighting Team Råtasser både i Skandinavia og i hele Europa.

Gruppen ble raskt utrolig populær i Norge. De siste 8 år har Fighting Team Råtasser vunnet de fleste cupene i Norge, vært best de siste 6 år i NM, vunnet de fleste cupene i Skandinavia og Europa. De beste fightere som har representert Norge via det norske landslaget de siste 8 år, kommer fra Fighting Team Råtasser. Fightere som Nora Handelsby, Adrian Federico Lopez Salas, Ingeborg Pedersen, Henrik Rydstrøm, Ole Christian Hansen og Tommy Kamhaug med flere, som har hatt flotte plasseringer på Youth League, Premier League, serie A, VM, EM og Nordisk, kommer alle fra Fighting Team Råtasser.

Sarpsborg karateklubb er medlem av Kampsportforbundet, NIF, Den olympiske komite og Wadokai Norway.

Man kan begynne å trene i SKK fra man er 5 år.

Sarpsborg karateklubb er med på de årlige sommerleirer som Wadokai Norway arrangerer. Der møter man Wadokai-utøvere fra andre klubber i organisasjonen.

Det beste av alt er man får trene med Sensei Sakagami, lederen av Wadokai.