Fighting Team Råtasser

Her finner du all informasjon om fightinggruppa til Sarpsborg karateklubb, Norges største og beste kumitegruppe.

Hvem er Råtassene?
Fighting Team Råtasser er flaggskipet til Sarpsborg karateklubb og er Norges største fighting/kumitegruppe. Fighting Team Råtasser ble startet av Sensei Juan Guillermo og hans sønn Christian Lopez.  Råtasser startet som fightinggruppe i 2006. Selv om Sarpsborg karateklubb var en av de største klubbene i Norge, hadde de ikke utmerket seg spesielt på konkurransesiden. 

I 2005 startet Sensei Juan Guillermo Sarpsborg karate Akademiet som ga mulighet til barna som gikk på SFO ved de forskjellige skoler i distriktet å trene karate mens de fremdeles var på skolen. Ideen ble mega populær. Akademiet hadde barn på 5 forskjellige skoler i Sarpsborg. Samme år startet Sensei Juan Guillermo Råtassene. Han hentet noen barn fra hver skole, som hadde lyst til å trene kumite, inn i Sarpsborg karateklubb. Det ble en blanding med barn fra Sarpsborg karateklubb og fra de forskjellige skolene. Dette ble Fighting Team Råtasser, Norges største fighting-gruppe. Den eldste i gruppa var Tommy Kamhaug, 9 år, som mange år senere ble landslagsutøver på heltid.
Råtassene er delt i forskjellige grupper. Alle, unntatt Micro Råtasser (barnepartiet), trener bare konkurranse-teknikker og fighting. De trener for å dra på konkurranser i Norge og i utlandet.
- Nano Råtasser fightere 5-6 år.
- Micro Råtasser, barnepartiet barn fra 5 år til 10 år.
- Mini Råtasser fightere 7-8-9-10 år.
- Store Råtasser fightere 11-12-13 år.
- Mega Råtasser fightere fra 14 år til senior nivå.
- Downs Råtasser, barn med Downs syndrom, kata fightere.

Les litt mer om hver gruppe ved å klikke deg inn på de forskjellige linker lengre oppe på siden. Der vil du få mer info, treningstider og også hvor mange ganger i uka man trener.

Velkommen til Norges beste fighting-gruppe, Råtassene!

Downs Råtasser

Sarpsborg karateklubb har et eget parti for barn med Downs Syndrom. Disse barna er inkludert i eget prosjekt finansiert av DAM stiftelsen. Sarpsborg karate er en klubb som ser betydningen og viktigheten av å være en inkluderende klubb.

DAM prosjekt -"Downs barn på karatestevner"
Sarpsborg karateklubb startet dette prosjekt i februar 2022. Tanken bak prosjektet er å inkludere barn med Downs syndrom på karatestevner. .....

Nano Råtasser

Micro Råtasser

Mini Råtasser

Store Råtasser

Mega Råtasser

Downs Råtasser